Zakelijk Engels schrijven

Zakelijk Engels schrijven: een pré in het bedrijfsleven

Of je nu regelmatig brieven en mails moet schrijven, of gesprekken voeren met Engelse collega’s: zakelijk Engels schrijven is een handige vaardigheid in veel bedrijven. Een cursus zakelijk Engels schrijven kan je helpen om makkelijker en zelfverzekerder te communiceren met Engelse collega’s. Daardoor doe je makkelijker zaken en heb je een grotere kans om door te groeien in je werk.

Daarom zakelijk Engels schrijven

De verspreiding van het Engels groeit hard. Naast Engelse of Amerikaanse collega’s, is de kans groot dat je te maken krijgt met bijvoorbeeld Chinese bedrijven. Chinezen leren makkelijker Engels dan wij Chinees en daarom is het efficiënter zakendoen als beide partijen het Engels goed beheersen.
Nederland is daarnaast een echt ‘exportland’. Steeds meer bedrijven gaan over op zakendoen met buitenlandse partners, waardoor kennis van het Engels steeds meer onmisbaar wordt.
Naast het schrijven van een zakelijke Engelse brief helpt een goede kennis van de taal je met het voeren van gesprekken en met het geven van een foutloze presentatie in het Engels. Je bedrijf laat zo een professionele en goede eerste indruk achter.

Zakelijk Engels schrijven bij Interlingua

Vlekkeloos een brief in zakelijk Engels schrijven

Is het ‘Dear Sir’ of ‘Dear Mr. Johnson?’ Een Engelse brief kent veel verschillende vormen van aanhef. Daarnaast zijn er verschillen tussen Engels, Brits-Engels en Amerikaans. Met een cursus op maat leer je precies alles wat je nodig hebt over de Engelse manier van schrijven.

Ideeën verspreiden

De sociale media groeit hard en interessante ideeën bereiken de meeste mensen als je ze in het Engels over kan brengen. Nog mooier is het als je dit professioneel kan doen met waar nodig een zakelijke ondertoon.
Zakelijk Engels schrijven kan je helpen met het profileren van je bedrijf op social media. Door je ideeën in goed geschreven Engels te verspreiden kan je bedrijf bekender worden en verder groeien.

Ontwikkel je Engels met een cursus zakelijk Engels schrijven

Groei zelf én laat je bedrijf groeien. Met goede vaardigheden op het gebied van zakelijk Engels schrijven wordt export naar het buitenland makkelijker. Een cursus wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen zodat je er optimaal van kan profiteren. Ga snel aan de slag en ervaar hoe de communicatie met buitenlandse partners efficiënter verloopt.