teakhouten tafel

De kwaliteit en schoonheid van een teakhouten tafel

Onze voorvaderen wisten het al heel lang. Er is bijna geen mooier materiaal dan hout. Hout is een volledig natuurlijk product met een levend karakter. Mooie houttinten staan in elk interieur en de nerfstructuur is in geen enkele plank hetzelfde. Dat zorgt ervoor dat hout echt een levende indruk maakt. Daarnaast is hout robuust, stevig en duurzaam. Houten meubels kunnen stijl en klasse uitstralen, maar ook zorgen voor een intieme huiselijke sfeer waarin iedereen zich geliefd en gewaardeerd voelt. U heeft in uw interieur ongetwijfeld houten kasten en ook uw zithoek zal waarschijnlijk sofa’s en fauteuils bevatten die hout als basis hebben. Waarschijnlijk eet uw gezin aan een houten eettafel en zitten ze op comfortabele houten eetkamerstoelen. Heeft u er wel eens aan gedacht om ook uw tuin of terras te laten profiteren van houten meubilair? Een van de meest gebruikte houtsoorten voor tuinmeubilair is het tropische teakhout. Een teakhouten tafel heeft van nature een warme houtkleur, is bijzonder duurzaam en bij uitstek geschikt voor gebruik buitenshuis.

Robuust, onderhoudsarm en duurzaam

De Teakspecialist maakt kwaliteitsmeubilair van teakhout dat voornamelijk in Indonesië wordt geproduceerd. Aan de productie wordt hoge eisen gesteld. Niet alleen moet het hout voor uw teakhouten tafel of ander meubilair van eerste kwaliteit zijn. Het teakhout moet ook afkomstig zijn van plantages waar de bomen op een ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd, geoogst én verwerkt worden. Voor het meubilair van De Teakspecialist wordt geen tropisch regenwoud gekapt en ook verwerking van het hout gebeurt zoveel mogelijk op milieuvriendelijke wijze. Van nature is teakhout, ook in onbehandelde staat, geschikt voor buitengebruik. Vergeleken met veel andere houtsoorten heeft teakhout minder te lijden onder de wisselende weersomstandigheden die ons klimaat kenmerken. Onbehandeld teakhout krijgt na verloop van tijd een gepatineerd uiterlijk dat door velen als aantrekkelijk wordt gezien. U kunt echter ook behandeld teakhout kopen en zo vele jaren genieten van de warme houttinten waar teakhout zo bekend om staat. Teakhout is onderhoudsarm, maar met een regelmatige schoonmaakbeurt en milieuvriendelijke onderhoudsproducten heeft u nog langer plezier van uw teakhouten tuinmeubilair.

Een mooi assortiment bij De Teakspecialist

Als u een kijkje neemt in het assortiment van De Teakspecialist, ziet u teakhouten tafels in vele vormen en maten. U kunt kiezen voor een tafel die geheel uit teakhout is gefabriceerd, of u gaat voor een tafel met een onderstel van aluminium. Ook aluminium, mits voorzien van een kwalitatief hoogstaande poedercoating is onderhoudsarm en bestand tegen vocht, regen, direct zonlicht en wisselende temperaturen. U heeft misschien wel behoefte aan een hele tuinset in plaats van een enkele tafel. De Teakspecialist heeft diverse tuinsets met teakhout als basismateriaal in de aanbieding. Ook de accessoires zoals bekleding en sierkussens zijn onderhoudsarm en bestand tegen gebruik in de buitenlucht. Gun uzelf klasse, schoonheid en rust en een mooie zomer. Neem de maten van uw tuin of terras op en bekijk welke tafel van teakhout het beste in uw tuin past.