FleuraMetz Bloemengroothandel

Speel in op de nieuwste trends met bloemen en planten

Bloemen en planten zijn een belangrijk onderdeel in elk interieur, ze geven sfeer, troost, vrolijkheid en versterken elke interieurstijl. De interieurtrends worden elk jaar beïnvloed door ontwikkelingen in de buitenwereld. Op dit moment speelt nieuwe energie na de crisis een rol, maar ook de onrust in de wereld. Als reactie hierop hebben we behoefte aan een omgeving die kracht, frisheid, rebellie of humor uitstraalt. Aan de andere kant zoeken we balans, harmonie, rust en eenheid met de natuur. Dit vertaalt zich verschillende trends, waarbij interieur, planten en bloemen elkaar aanvullen.

FleuraMetz Inspiratiesessie

Kracht en frisheid

Grote groene planten geven zuurstof en daarbij een frisse energieboost. Philodendron, sanseveria, dieffenbachia zijn voorbeelden. Deze krachtige vormen krijgen extra nadruk in grote strakke moderne bakken en vazen. Geschikte bloemen zijn tulp, sneeuwbes, calla, lelie of anjer. Erg mooi in een modern minimalistisch interieur.

Rebellie en humor

De rebelse of humoristische trend uit zich in felle kleuren, gecombineerd met vrolijke en grappige vazen, geverfde bloemen, fruit, vogels en vlinders. Gipskruid, gerbera’s en rozen in multi-color, ridderspoor en ananasbloem zijn geschikte voorbeelden. Denk aan planten als cactus, begonia, echeveria of guzmania. In een licht interieur komt dit het mooiste uit.

Balans en harmonie

Er wordt een evenwicht tussen contrasten gezocht, tussen klein en groot, mannelijk en vrouwelijk, strak en elegant. Dit wordt gecombineerd tot een harmonieus geheel. Er zijn geen typisch mannelijke en vrouwelijke boeketten meer door de warme en rustige kleurcombinaties. Stoer wordt met romantisch gecombineerd door de keuze van vaas of bak. Planten als crassula afra, anthurium of calathea zijn geschikt, net als bloemen zoals alstroemeria, anjer, tulp of kangoeroepootje. Dit past in diverse interieurstijlen.

Rust en eenheid met de natuur

Het gebruik van natuurlijke materialen blijft een trend. Het toepassen van bolvormige composities in zachte kleuren en bolvormige vazen geeft rust en een behaaglijk gevoel. Vazen, bakken, manden en takken met een natuurlijke uitstraling en versierd met stenen, veren, bamboe, riet, touw, schelpen en zelfs gedroogde bonen vormen een natuurlijk ogende basis. Groen en rustige kleuren maken het af. Denk aan planten als hortensia, orchidee, ceropegia en kalanchoë en bloemen zoals agapanthus, fresia, rozen en ranonkel. Erg mooi in een licht en landelijk interieur.

Bij FleuraMetz vind je alles wat je nodig hebt

Op de website of in één van de Cash&Carry winkels van FleuraMetz vind je een uitgebreide collectie bloemen, planten en accessoires. Schrijf je in en laat je inspireren, zodat je up-to-date blijft! Op het blog vind je ook meer inspiratie en informatie.