zwabbers

Schoonmaken wordt makkelijker met een zwabber

Thuis schoonmaken vindt vrijwel niemand een leuke bezigheid. Maar als het eenmaal gebeurd is, heb je altijd wel veel voldoening van al je schoonmaakinspanningen. Je zult er waarschijnlijk niet vaak over nadenken, maar door het gebruik van de juiste schoonmaakartikelen kun je jezelf een hoop tijd en energie besparen.

Vooral grote oppervlaktes kun je met goede producten sneller schoonmaken. Zo kun je met een goede zwabber gemakkelijk en snel vloeren, maar ook tafels, deuren en wanden reinigen. Het schoonmaken wordt er misschien nog steeds niet leuker door, maar het gaat wel een stuk effectiever en sneller.

Wat is een zwabber?

Een zwabber is een hulpmiddel dat je gebruikt om je vloeren goed schoon te kunnen maken. Je kunt met een zwabber een vloer zowel droog als nat reinigen, dus ook als je bijvoorbeeld even snel het ergste vuil wilt weghalen in je huiskamer of onder je bed.

Zwabbers bestaan uit twee delen: het bovenste deel is een stok of steel die je in je handen houdt en waarmee je je zwabber stuurt, het onderste deel is een dweil of een mop waarmee je de vloer ook echt schoonmaakt. Afhankelijk van het soort mop of dweil dat je gebruikt kun je een vloer droog of nat reinigen. Dat doe je door de mop of dweil even in een sopje te stoppen. Je kunt je dweil of mop ook licht bevochtigen, zodat deze makkelijker vuil opneemt, maar je vloer niet heel erg nat maakt.

De voordelen van een zwabber

Een zwabber heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van andere manieren om je vloer te reinigen. Allereerst zorgt de steel ervoor dat je niet als bij het gebruik van een dweil hoeft te bukken of op je knieën hoef te gaan zitten om goed schoon te kunnen maken.

Als je een zwabber met een telescoopsteel hebt, dan kun je deze helemaal instellen naar je eigen lengte en er tevens ook mee op de moeilijkste plekken komen. Daarnaast kun je met een zwabber dankzij de grote mop of dweil eenvoudig en snel grote vloeroppervlaktes grondig schoonmaken. Ook is een zwabber eenvoudig te reinigen, want je spoelt de dweil of mop gewoon even af, of stopt deze na gebruik in de was.

Voor ieder oppervlak de juiste mop

Nog een groot voordeel van een zwabber is dat je er verschillende soorten moppen en dweilen op kunt monteren. Dat maakt een zwabber helemaal veelzijdig in het gebruik. Er zijn moppen voor verschillende soorten ondergronden verkrijgbaar, zoals een mop voor het reinigen van harde vloeren met veel reliëf.

Met een speciale combimop kun je ook andere gladde oppervlakken als glas, wanden, deuren en tafels schoonmaken. En ook voor houten oppervlaktes zijn er speciale moppen verkrijgbaar, waarmee je gemakkelijk schoonmaakt zonder de olie-, lak-, wax- of waslaag van je houten vloer aan te tasten.

Reinigen doe je samen met Thuisschoonmaken.nl

Ben je op zoek naar een zwabber, mop of dweil? Kijk dan in de webshop van Thuisschoonmaken.nl. Hier vind je namelijk een uitgebreide collectie aan voordelige moppen, dweilen en zwabbers.