skischoenen

Schaf de juiste skischoenen aan bij Linberg

Is het niet ontzettend jammer dat de hoogste berg van Nederland slechts 300 meter hoog is? Nederland is een prachtig land om te werken en te wonen. Onze bossen, heiden, stranden en meren zijn terecht zeer geliefd. Maar toch. Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, denken velen van ons weer aan sneeuw en ijs.

Schaatsen is terecht een van onze meest geliefde sporten in de wintermaanden, maar bij jou begint het op een andere manier te kriebelen. Heb je ook niet ontzettend veel zin in een actieve wintersportvakantie? En heb je wel de beste skikleding en naadloos passende skischoenen?

Sporten is gezond met de correcte uitrusting

De gemiddelde Nederlander geeft vaak zonder aarzelen duizenden euro’s uit aan autoaccessoires. Als reden hoor je dan dat een auto echt in topconditie moet zijn om comfortabel en veilig te kunnen rijden. En natuurlijk is dat ook zo, maar tegelijkertijd zijn er nog velen die dan bezuinigen op sportaccessoires en goede sportkleding.

Dit is beslist onverstandig. Juist bij sporten ervaart je lichaam een meer dan normale belasting. Hoe jonger je bent, hoe makkelijker je lichaam deze belasting kan opvangen en ervan kan herstellen. Maar we worden allemaal een dagje ouder, ook al willen we dat vaak liever niet zien. En je belastbaarheid en herstelvermogen nemen gewoon elk decennium af. Toch willen we graag gezond en actief blijven. Juist dan is het zaak om te investeren in goede sportkleding, goed schoeisel en ons terdege voor te bereiden op een actieve vakantie.

Skischoeisel, kwaliteit op maat

Als je van plan bent om te langlaufen of te gaan skiën, investeer dan zeker in skikleding die je uren warm en comfortabel houdt. Vergeet je skibril niet, zeker als je van plan bent om hoger gelegen gebieden met bijvoorbeeld gletsjerijs op te zoeken. Als je op volle snelheid verblind raakt, kan een levensgevaarlijke situatie ontstaan die zo eenvoudig te voorkomen is.

Skiën is een sport van letterlijk vallen en opstaan. Dat geldt niet alleen voor de beginners, maar ook voor de ervaren skiërs die maar al te vaak de eigen grenzen willen verleggen. Dan is het van cruciaal belang dat je skischoeisel onmiddellijk loslaat, zodat de kans op kleine en zware blessures enorm afneemt. Als je skischoeisel aan wilt schaffen, laat je dan volledig voorlichten en je schoeisel aanpassen aan de eigenschappen van jouw voeten.

Gezond sporten door perfect maatwerk

Skischoeisel van gerenommeerde merken als Salomon, Nordica, Lange of Head is uiteraard op vele voeten naadloos aan te passen. Maar voor een perfecte aansluiting zijn vaak kleine aanpassingen aan te bevelen. Misschien heb je wel extra brede of juist wat smallere voeten waardoor je aangewezen bent op maatwerk.

Of wellicht heb je kleine voetproblemen, maar wil je toch niet dat deze er jou van weerhouden om deel te nemen aan een gezellige wintersportvakantie. Dan is het zeker van belang dat je jouw skischoeisel bestelt bij een leverancier die ook echt maatwerk levert en je voeten voldoende aandacht schenkt.

De service van Linberg

Die aandacht en dat maatwerk, dat is nou een specialisme van Linberg. Linberg werkt samen met podotherapeuten die in geval van voetproblemen professionele adviezen geven. Met hun Custom Shell Centre en hun Ultra Cam Universal bootfitting machine kunnen ze exact meten of je skischoeisel perfect zit of nog wat kleine maatwerkaanpassingen nodig heeft. Het resultaat zal duidelijk zijn: een gezonde wintersportvakantie. Neem eens een kijkje op hun site of maak een afspraak voor een adviserend gesprek.