roterende laser

Secuur en efficiënt werken met een roterende laser

Schilderijen ophangen, een verlaagd plafond monteren, een afschot creëren of elke andere klus in huis waarbij alles op de millimeter naukeurig moet, daarvoor gebruikt u precisiemeetapparatuur. Het perfect meten, waterpas stellen en stelpunten of stellijnen uitzetten, is een tijdrovende klus, maar als u het eenmaal voor elkaar heeft, kunt u ook voortvarend aan de slag. Als u handmatig meet- en stelwerk uitvoert, is het cruciaal dat u uw metingen controleert; een meetfoutje is immers snel gemaakt en werkt in veel gevallen door in uw andere metingen. U kunt echter ook vertrouwen op een moderne bouwlaser. Zeker als uw bouwlaser zelfnivellerend is, mag u erop vertrouwen dat alles wat u markeert, ook echt waterpas komt te staan. U kunt kiezen uit verschillende laserapparaten. Zo bestaan er puntlasers, lijnlasers en kruislezers. Veel lasers zijn stationair. Andere bouwlasers kunnen echter roteren. Een roterende laser heeft een aantal grote voordelen voor u.

Werken met een rotatielaser

Als u een puntlaser gebruikt, projecteert deze een heldere en puntvormige lichtbundel op uw muur. Een lijnlaser doet dit met een lijnvormige bundel. Dit is bijvoorbeeld erg handig als u schilderijen zo recht mogelijk op wilt hangen. Met een kruislaser kunt u rechthoekige verbanden aanleggen, zeker als u een 2-lijns kruislaser gebruikt. Heeft u een laser met drie of meer horizontale en verticale lijnen, dan kunt u met een meetlat een markering onder een bepaalde hoek op uw muur aanbrengen. Als u over een groter oppervlak dezelfde lijnen wilt aanhouden, komt een roterende laser echt van pas. Doordat de laser een groot aantal keer per minuut roteert, kunt u in principe een laserlijn over 360 graden krijgen. Veel rotatielasers hebben een rotatiesnelheid van honderden keren per minuut. Omdat onze ogen dit niet waar kunnen nemen, lijkt het alsof uw bouwlaser over uw gehele ruimte een rechte lijn projecteert.

Een rotatielaser gebruiken

U houdt van orde en netheid in uw woning en dat mag ook terugkomen in de manier waarop uw schilderijen en fotolijsten hangen. Als u gebruik maakt van een laser met roterende straal, weet u zeker dat alle lijstjes en decoratie op alle muren van uw woonruimte op exact dezelfde hoogte hangen. U kunt uw roterende laserook gebruiken voor het aanleggen van een verlaagd plafond of wanneer u buiten een mooie schutting wilt bouwen. Voor gebruik buitenshuis is het verstandig om te kiezen voor een roterende bouwlaser met beter zichtbaar groen licht, of door bij het uitlijnen laserontvangers in te zetten. Zo staat ook uw schutting volledig recht en gelijk, over het gehele oppervlak van uw tuin.

Een goed assortiment en handige toebehoren

Als u op zoek bent naar een goed functionerende roterende bouwlaser die bovendien scherp geprijsd is, kijkt u dan zeker eens in het assortiment van Top-Lijnlaser. Naast rotatielasers in diverse uitvoeringen vindt u hier ook handige toebehoren om het klussen nog sneller en efficiënter te laten verlopen. Als u deskundige adviezen nodig heeft of u zoekt een begrijpelijk antwoord voor uw technische vragen, neemt u dan zeker contact op met de servicegerichte medewerkers van Top-Lijnlaser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*