mini compressor

Mini Compressor

Zoals de naam al zegt, vergroot de compressor de luchtdruk zodat je met de energie verschillende luchtgestuurde gereedschappen kan aandrijven zoals bijvoorbeeld een bandenvulpistool of een beitelhamer. Een luchtcompressor kan handig zijn voor zowel een particulier als een bedrijf. Luchtcompressors worden onder andere gebruikt bij tandartsen en drukkerijen.

Verschillende compressors

Er zijn verschillende compressors op de markt verkrijgbaar. Bij de zuigercompressor beweegt de zuiger door een cilinder waardoor een luchtdruk verschil ontstaat.Bij een schroefcompressor bewegen verschillende rotoren richting elkaar waardoor de luchtdruk wordt opgevoerd. De derde soort compressor is de schottencompressor waarbij een rotor met gleuven roteert in een cilinder.

Mini compressor

Niet elke compressor kan alle luchtgereedschap aandrijven. Als je niet urenlang achter elkaar luchtgereedschap gebruikt kan je het beste kiezen voor een mini compressor. De 12 volt compressor kan zelfs aangesloten worden op de aansteker van de auto. Handig voor in de vakantie als je niet direct toegang hebt tot elektriciteit. Ook als je een compressor nodig hebt op meerdere locaties in het bedrijf is een kleinere compressor een aanrader. Een mini compressor is makkelijk te vervoeren.

Eisen

Let bij het aanschaffen van de compressor op het aantal PSI/BAR wat nodig is voor het gereedschap dat wordt gebruikt. Ook de aandrijving van de compressor is belangrijk om op te letten. Sommige compressors draaien op Diesel terwijl andere compressors op elektriciteit draaien.

Onderhoud

Voor wat betreft onderhoud zal je ook een keuze moeten maken tussen oliegesmeerde of olievrije compressors. Olievrije compressoren zijn onderhoudsvriendelijk en zijn niet schadelijk voor sommige gereedschappen. Oliegesmeerde compressors zijn over het algemeen stiller en duurzamer.

Aanzuigvermogen en vermogen van de compressor

Als je de compressoren gaat vergelijken kan je kijken naar twee waarden. Allereerst het aanzuigvermogen en daarnaast het netto luchtopbrengst. Het is belangrijk om de juiste druk te gebruiken voor het gereedschap. Het aanzuigvermogen is het vermogen om lucht aan te zuigen hoe hoger het aantal liters per minuut, hoe groter de luchtopbrengst. De beste vergelijkingsmethode is de netto luchtopbrengst te vergelijken. Hoe hoger de waarde hoe krachtiger de compressor is en hoe meer en soepeler deze gereedschappen werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*