Horeca friteuse in de keuken

Horeca friteuse voor de lekkerste en gezondste snack

Een goede, professionele frituurpan is onontbeerlijk in iedere keuken. Een horeca friteuse zorgt ervoor dat u met plezier de lekkerste bitterballen en borreltorens op tafel kunt zetten. Want een bitterbal of kroket lekker krokant frituren is nog een hele kunst. De juiste temperatuur en verse, schone olie is daarbij het grote geheim.

Professionele kwaliteit in RVS

Horecarama biedt een ruim assortiment friteuses aan van professionele kwaliteit, al vanaf 3 liter inhoud. Dat is ruim voldoende voor een familieportie patat uit de frituurpan, maar niet geschikt voor happy hour van een groot café. Daarom heeft Horecarama friteuses voor professioneel gebruik van 3 tot 24 liter. Er is daarom altijd een friteuse die bij uw keuken past, als tafelmodel of staand. Ook aan het energieverbruik is gedacht. Niet alleen zijn er elektrische frituurpannen, maar ook installaties op gas. Dat scheelt u in uw portemonnee.

Hoge eisen frituurpan voor horeca

Wanneer u dagelijks beroepsmatig moet frituren, stelt u natuurlijk hoge eisen aan een frituurpan. Niet alleen moet de frituurpan de juiste afmetingen hebben, maar ook moet deze snel op temperatuur zijn en blijven. Daarnaast is het belangrijk dat de pan eenvoudig schoon te maken is en dat olie makkelijk te vervangen is. Want regelmatig verversen van de olie is belangrijk voor een lekkere en gezonde snack. Een koude zone verlengt de levensduur van de olie trouwens aanzienlijk. Dit komt omdat de deeltjes die naar de koelere bodem zakken, niet kunnen verbanden.

RVS frituurpan makkelijk schoon te houden

In elke keuken is het van belang om hygiënisch te werken. Ook een frituurpan moet daarom makkelijk schoon te houden zijn. RVS is een super glad materiaal waar vuil nauwelijks op kan hechten en natuurlijk is RVS hittebestendig. Daarom is RVS als materiaal perfect geschikt voor de professionele keuken. Ook erg handig is een aftappunt aan de frituurpan waarmee u oude olie kunt aftappen.

De juiste maat friteuse

Wie een horeca friteuse nodig heeft moet er eentje op maat kopen. In een te kleine pan koelt de olie te snel af bij grotere hoeveelheden, terwijl een te grote pan onnodig duur is in verbruik. Niet alleen kost een te grote pan veel frituurolie maar natuurlijk ook veel elektriciteit. Daarom is het raadzaam een pan te kopen die precies past bij uw wensen en klandizie.

Gescheiden frituurpannen voor langer gebruik olie

Wie professioneel frituurt, zal al snel verschillende pannen nodig hebben. Niet alleen om zodoende meer te kunnen frituren, maar ook om de olie beter schoon te houden en dus langer te kunnen gebruiken. Paneermeel van bitterballen en kaassoufflés wil de klant niet terug vinden op zijn patat. En mensen met een glutenallergie al helemaal niet. Ook is het raadzaam om vis apart te frituren. De smaak van visschnitzels of vissticks trekt gegarandeerd in de olie. Daarom zijn er ook grotere friteuse met twee verschillende bakken. Dat bespaart een hoop ruimte ten opzichte van twee losse friteuses.

Energiebesparing door frituren op gas

De meeste friteuses werken op elektra, maar voor de horeca zijn installaties op gas ook heel interessant. U praat dan wel over een inhoud van 10 liter, maar een beetje eetcafé heeft dat toch al gauw nodig. Kortom, Horecarama heeft de friteuse die bij uw horeca bedrijf past.