espresso machine

Hoe kies je een espresso machine voor in de horeca?

Nederland is een echt koffieland. Onder de verschillende soorten koffie blijft het Italiaanse espresso onverminderd populair. Voor je een espresso machine uitkiest voor je bedrijf, is het handig om te weten welk apparaat bij jouw onderneming past. Ook besteden we aandacht aan hoe een goede espresso smaakt en oogt en uit welke bonen je kan kiezen.

Hoe herken je een goede espresso?

Een echt goede espresso herken je aan de intense, volle koffiegeur. In het meest ‘ideale’ geval ruik je een aroma van (koffie) bloemen, fruit en chocolade. Bovenop de espresso ligt een laagje crèma met een fijne structuur. Deze laag is hazelnootbruin of grijzig van kleur en heeft hele kleine highlights. De smaak van de espresso is licht bitter maar niet te scherp. Een verfijnde drank dus. Een geschikte espresso machine helpt je samen met een goede melange van koffiebonen aan uitstekende kopjes espresso.

Welke koffiebonen gebruik je voor je espresso?

Handig om te weten over koffiebonen is dat er veel gebruik gemaakt wordt van arabica koffiebonen en robusta koffiebonen. Arabica koffiebonen zijn koffiebonen van de hoogste kwaliteit die groeien in hoger gelegen gebieden. Ze zijn erg kostbaar en hebben een verfijnde smaak.

Robusta koffiebonen groeien in lager gelegen gebieden en worden makkelijker in grote hoeveelheden geoogst dan arabica koffiebonen. Wel bevatten robusta koffiebonen meer cafeïne. Een melange met arabica – en robusta bonen zorgt daarom voor een evenwichtige espresso. Er zijn verschillende websites te vinden waar je nog veel meer informatie kan vinden.

Espresso machines voor de horeca

De beste espresso maak je met een speciaal daarvoor bestemd apparaat. Bij Maxima Kitchen Equipment zijn er verschillende modellen te vinden. Wat voor jouw onderneming belangrijk is, is de hoeveelheid espresso die je denkt te gaan maken.

Je kan daarom kiezen uit espressomachines met een capaciteit van 240 kopjes per uur tot machines die tot 720 kopjes per uur zetten. Deze capaciteit van het aantal kopjes wordt 1-groeps, 2-groeps, 3-groeps en 4-groeps genoemd. Het is aan te raden om in een showroom de apparaten te bekijken. Zo krijg je een idee van de grootte, de vormgeving en of de machine goed in jouw keuken past.

Espressomachines bij Maxima Kitchen Equipment

Maxima Kitchen Equipment biedt luxe apparaten die van alle gemakken zijn voorzien. Denk bijvoorbeeld aan vier verschillende koffiedoseringen per groep, een handig bedieningspaneel met tiptoetsen, en de automatische toevoer van water.

De machines zijn slim en geven bijvoorbeeld een waarschuwing als de waterdruk laag is. Ook hebben de espresso machines een zelfreinigende groepskop met automatische terugspoeling. Er is aan alles gedacht om het espresso zetten efficiënt en makkelijk te maken. Bij het 2-groeps espresso apparaat kan je kiezen uit twee verschillende uitvoeringen met als verschil de grootte en een paar extra mogelijkheden.

De espresso apparaten van Maxima Kitchen equipment mogen er zijn. Ze zijn stuk voor stuk luxe en degelijk uitgevoerd

Accessoires

Indien je dat wenst kan je je machine van Maxima uitbreiden met handige accessoires die goed aansluiten op je apparaat. Denk bijvoorbeeld aan waterontharder, een melkschuimopzetstuk, een uitkloplade, een koffiemolen in verschillende formaten en een barista koffieset. Je kan je apparaat dus zoveel uitbreiden als je zelf wilt.

Service

Een bedrijf als Maxima Kitchen Equipment biedt een eigen technische dienst. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn met je machine, dan zorgt de technische dienst dat je zo snel mogelijk weer aan de slag kan.