Bloemschikken FleuraMetz

De kunst van het bloemschikken

Bloemen horen erbij, of het nu om een feestelijke gelegenheid gaat of om het leven van alledag. Met een mooi geschikt boeket maak je iemand extra blij. Bloemschikken is iets waar je talent voor moet hebben, maar je kan jezelf er zeker verder in ontwikkelen. Het gaat niet alleen om de juiste match van bloemen en kleuren, maar ook om de manier waarop je de bloemen naast elkaar zet. Vergeet ook niet te denken aan accenten die het af kunnen maken. Daarnaast is ook de presentatie belangrijk: ga je voor een vaas of heb jij een ander creatief idee?

Bloemschikken bij elke gelegenheid

Een bos bloemen wordt vaak gebruikt om de partner te verrassen, maar er zijn veel meer gelegenheden waarbij dit fleurige geheel een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijk. Niet alleen voor het bruidsboeket en op de trouwauto worden bloemen gebruikt, maar ook de trouwzaal of feestzaal wordt vaak nog extra versierd. Ook bij een droevige gebeurtenis, zoals een begrafenis, ontbreken bloemen vaak niet. Vaak zien we dan boeketten in stemmige kleuren. Daarnaast hebben we nog zakelijke feesten, zoals een jubileum of het afscheid van een personeelslid.bloem schikken In al deze gevallen is het belangrijk dat je het boeket afstemt op de gebeurtenis zelf, maar vooral ook op de wensen van de klant. Vaak gaat het hierbij vooral om kleur, maar soms zullen er ook verzoeknummers worden ingediend op het gebied van bloemensoorten. Vraag hiernaar voor je begint met bloemschikken.

De betekenis van bloemen en stijlen in het bloemschikken

Het bloemschikken vindt zijn oorsprong in China. Toen gebeurde dat vooral met religieuze motieven. Ook vandaag de dag kennen we nog betekenis toe aan bepaalde bloemen. Natuurlijk is de roos het bekendste voorbeeld. Houd hier zelf ook rekening mee bij het bloemschikken als je klanten het op prijs stellen. Zo kan je kiezen voor klassieke geometrische vormen zoals een driehoek of een krans. Hierin worden vaak overvloedig bloemen verwerkt. In de moderne stijl wordt meer gelet op de bloemvorm en natuurlijke lijnen. Bij Ikebana let men bij het bloemschikken vooral op combinaties. Daarbij kan een boeket symbool staan voor een seizoen of de hele natuur

Meer inspiratie opdoen?

FleuraMetz is de grootste bloemen- en plantengroothandel met vestigingen over de hele wereld. Ook voor decoratiematerialen kan men hier terecht. Op het blog vindt u meer inspiratie over trends in de wereld van bloemen en planten en leuke tips en tricks!