boxsprings

Boxsprings

Wat zijn boxsprings?

In de volksmond wordt dit nog wel eens een hotelbed genoemd. Dit komt mede door de luxe die het bed uitstraalt. Een boxspring is een verend matras dat gecombineerd word met een onderstel dat meestal ook geveerd is.

De samenstelling van boxsprings is een matras dat gevuld is met metalen spiraalveren, tussen de veren is lege ruimte beschikbaar waardoor het matras een goede ventilatie krijgt en erg lang meegaat. Het onderstel bestaat uit een solide houten frame met een kern van veren. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit de beste ondersteuning is voor het lichaam en wordt dan ook aangeraden als je rug of nekklachten hebt.

Voordelen van een boxspring

Zoals je net al kon lezen is een boxspring een erg duurzaam product. Als je er een aanschaft kan je er prima van uit gaan dat dit bed zeer lang meegaat. Een ander groot voordeel is dat je meestal geen apart ledikant meer nodig hebt. Bij verschillende boxspringbedden kan je er een apart hoofd en voeteneind bij kopen, waardoor het een complete set is geworden. Mensen schrikken vaak van de prijs van een boxspring maar als je de voordelen bekijkt, en het feit dat je geen ledikant nodig hebt, is het een zeer verstandige aankoop.

Verschillende soorten boxspringbedden

Er zijn verschillende boxspring combinaties mogelijk voor verschillende wensen.

Hieronder vermelden we een paar van de meest populaire boxspring bedden.

Vlakke boxspring: De vlakke boxspring typeert zichzelf door niet verstelbaar te zijn. Veel mensen hebben hier totaal geen behoefte aan en kunnen voor dit type kiezen. Bij dit type boxspring zijn verschillende hoofd en voetborden te verkrijgen en kan je kiezen uit verschillende stoffen en kleuren.
Verstelbare boxspring: Zoals de naam al zegt, is dit type boxspring wel verstelbaar. Dit is absoluut een vrij luxe uitvoering en is op verschillende plekken te verstellen. Denk hierbij aan een verstelbaar hoofdeind, voeteneind en gedeelte voor de rug. Het bed wordt bediend door middel van een elektrische of hand bediening. In sommige gevallen zelfs door een infrarood afstandsbediening. Met dit type boxspring ligt u gegarandeerd comfortabel en wordt lezen of televisie kijken in bed een heerlijke bezigheid.
Inzetboxspring: De inzetboxspring is een uniek slaapsysteem. Dit type boxspring kan in een ledikant worden geplaatst. Als je nog een mooi ledikant over hebt en dat graag gebruiken wil, kan dat met dit type boxspring. Bij dit type boxspring is een elektrische verstelbaarheid mogelijk.
Instelbare boxspring: Dit type boxspring typeert zich door volledig instelbaar te zijn. Daarmee bedoelen we dat de pocketveermodules er allemaal apart uit te halen zijn. Hierdoor kan je, waar je het nodig vindt, het matras op verschillende plekken harder of zachter maken door middel van zachtere of hardere veren te installeren.

Tips

Het aanschaffen van een boxspring is een belangrijke beslissing. We spenderen erg veel tijd in bed en het is daarom ook logisch dat we net dat beetje extra doen om extra comfortabel te kunnen liggen. Neem dus rustig de tijd bij het aanschaffen van een boxspring. Laat je goed informeren en probeer zoveel mogelijk uit. Je weet pas echt wat je kopen gaat als je erop gelegen hebt.