armaflex

Armaflex, het meest betrouwbare isolatiemateriaal

Problemen met airconditioners kunnen worden veroorzaakt door slechte installatiewerken en het gebruik van inferieure materialen. Daarom geldt dat de installatie net zo belangrijk is als de airconditioner die u hebt gekocht.

Condensvorming voorkomen

Het belangrijkste probleem met koel- en airconditioningbuizen en -leidingen is dat er oppervlaktecondensatie kan optreden. Condensatie versnelt onder meer corrosie van de buis. Isolatie die gebruikt wordt ten behoeve van koel- en airconditioningbuizen en -leidingen moet condensvorming voorkomen en de levensduur van de leidingen verlengen, terwijl ook zou moeten zorgen voor een beperking van energieverlies.

De juiste installatie van uw airconditioner bespaart u op lange termijn geld, tijd en hoofdpijn. Wanneer tijdens de installatie gebruik wordt gemaakt van shortcuts, dan kunnen deze leiden tot grotere problemen zoals gaslekkages, waterverstoppingen en het verroesten van uw airconditioner.

Eerlijk is eerlijk: het is moeilijk om de kwaliteit van installatiewerkzaamheden te beoordelen wanneer u in de winkel staat. Maar aanbevelingen van vrienden en kennissen kunnen u een heel eind op weg helpen. En wellicht heeft u ook iets aan de volgende adviezen.

Riolerings- en isolatiebuizen

Probeer allereerst te kiezen voor een afvoerleiding met een grootte van ten minste 16 mm. Dit is groter dan de standaard 13 mm dikke drainagebuis, die gevoeliger voor verstoppingen. Een verstopte afvoerleiding kan gemakkelijk zorgen voor lekkages vanuit uw airconditioning unit.

Net zo belangrijk als de rioleringsbuizen zijn de isolatiebuizen. Die zijn namelijk verantwoordelijk voor het minimaliseren van energieverlies en het voorkomen van lekkages. Het beste is om te kiezen voor Armaflex klasse 0 isolatiebuis, die ten minste ½ inch dik is.

Het alternatief is Klasse 1 isolatie met leidingen van 3/8 inch dik. U betaalt weliswaar iets meer voor een kwalitatief betere isolatiebuis, maar deze investering zal zijn vruchten afwerpen: vanwege een efficiënter gebruik van uw airconditioning zult u gegarandeerd besparen op reparaties.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal, uitstekend geschikt voor diverse toepassingsgebieden. Zo is Ultima een flexibel elastomeer isolatiemateriaal, speciaal ontworpen voor HVAC-systemen in residentiële en niet-residentiële gebouwen. De uitstekende Euroklasse BL-s1, d0 classificatie zorgt voor minimale rookdichtheid in geval van brand, wat resulteert in een beter zicht bij uitgangen en vluchtroutes.

Een net zo betrouwbaar product is de AF, de professionele flexibele isolatie voor betrouwbare continue condensatiecontrole. Zijn unieke microcelstructuur maakt het product eenvoudig te installeren. De optimale combinatie van een zeer lage thermische geleidbaarheid en zeer hoge weerstanden tegen waterdamp voorkomt langdurig energieverliezen en het binnendringen van waterdamp, maar vermindert tevens de kans op corrosie onder de isolatie.

Ontdek meer

Diverse toepassingen

Voor wie op zoek is naar geschikt flexibel thermisch isolatiemateriaal voor condensatiecontrole in airconditioning en koelinstallaties, bedoeld om de warmteverliezen in verwarmings- en sanitaire installaties te beperken, is XG een uitkomst. De combinatie van technische eigenschappen – een lage thermische geleidbaarheid en een hoge weerstand tegen de transmissie van waterdamp – maken het een rendabele energiebesparende oplossing.

Verder is er ook de NH, een halogeenvrije, flexibel elastomeer isolatiemateriaal met certificering voor gebruik in de maritieme en offshore-omgevingen. Het voldoet aan de vraag naar isolatiemateriaal met minimale rook en giftige emissies bij een brand. Voorts is vanwege de groeiende vraag naar betrouwbare en milieuvriendelijke flexibel isolatiemateriaal, dat bij hogere temperatuur kan worden gebruikt, HT een uitstekend alternatief.

Tenslotte is de Armaflex Protect een nieuwe benadering van afdichting bij het doordringen van vuur: het zorgt voor een effectieve brandafdichting van onderhoudsleidingen.